Mutta ei Marcel Proustin elämästä vaan tarinoista koko läntisen maailman kadonneista tai paremminkin yllättäen ilmestyneistä 297 vuodesta. Eli niitä Euroopan pimeitä vuosisatoja, joita sakasalaistutkijan mukaan ei ole koskaan ollutkaan. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Herr Dr. Hans-Ulrich Niemitz Leibzigin yliopistosta arvelee, että vuodet, joita hän kutsuu nimellä phantomzeit, on tarkoituksellisesti lisätty jostakin tuntemattomasta syystä ajanlaskuumme. Todellisuudessa siis elämmekin vuotta 1708. Historiallisia todistuksia siitä, että tämä "kummitusaika" vuodesta 614 vuoteen 911tapahtui, Niemitz kutsuu lähinnä parhaimmillaan ranskalaisten (ja muidenkin) hupaisiksi tai suuruudenhulluiksi (kuten ei-koskaan-ollut Kaarle Suuri) tarinoiksi tai pahimmillaan historian väärennökseksi. Sellainenkin tapahtuma kuin Poitiersin taistelu (732), joka muka ranskalaisten toimesta ratkaisi koko Euroopan vapaan tulevaisuuden, ja monet muut tapahtumat ja henkilöt eivät siis koskaan olleet olemassa - muualla kuin runonlaulajien mielikuvituksessa.

 

20500.jpgVäärennös sai lisäksi paavillisen siunauksen Gregorius XIII:lta, jonka käskyllä vuodelta 1582 gregoriaaninen kalenteri otettiin kristikunnan viralliseksi ajanmittaajaksi juliaanisen kalenterin sijasta. Gregorius käski korjata kalenteria 10 päivän verran, kun oikean korjauksen olisi pitänyt olla 13 päivää jos koko kulunut juliaaninen aika olisi otettu huomioon. Mikäli 10 päivän korjaus olisi ollut oikein, olisi Niemitzin mukaan juliaanisen kalenterin pitänyt alkaa vuodesta 325, eikä vuodesta 45 e.a.a. niin kuin todella oli tapahtunut.

 

Jostakin kummasta syystä tohtori Niemitzin teoriaa ei oteta kovin vakavasti. Vaikka täytyy myöntää, että arvon tohtorin ajatukset jotenkin rauhoittavat omaakin mieltä. En nimittäin ole koskaan mieleni pohjilla hyväksynyt ajatusta pimeästä keskiajasta. Ja siitä, että Eurooppa Rooman "tuhouduttua" joskus 476 (Edward Gibbon) painui lähes kivikauden asteelle ja lopetti suuret rakennustyöt kokonaan, ja putkahti yhtäkkiä rakentamaan taivaita hipovia katedraaleja vuoden 900 paikkeilla. Bulls...!

                         

Täältä löytyy Niemitzin pdf-muodossa oleva 15-sivuinen paperi nimeltään Did the Early Middle Ages Really Exist?. Bloggaritoveri Damn Interesting kirjoittaa myös asiasta.

 

Ehkä tohtori Niemitz pystyy ajan mittaan todistamaan väitteensä oikeaksi ja saamme tutkittavaksi oikean konspiraation fiktiivisten Da Vinci coodien tilalle.