Ikkunan alla kevät oksentaa itseään metsiin ja pelloille. Vain lehtikuuset ovat vielä lehdettömiä, oksat vaaleanpunaisina. Kirsikkapuut kukkivat jo, kun olin kuumemaan kourissa, ja ovat nyt muuttumassa vaatimattoman vihreiksi. Tuoreenvihreällä nurmikolla mököttää yksinäinen, valkoinen kyyhkynen, jota pihaharakka tuijottaa torjuvasti. Kevät on melkein ohi ja kesä kynnyksellä!

Bloggeri on ollut pahalla päällä, joten tämä on samalla myös ilmoitus, että ainakaan minun taidoillani ei sinne puolelle maailmaa ole juuri nyt asiaa.

F-Secure muistuttaa, että pitäisi uusia 60 € maksava internet- ja virussuojaus taas vuodeksi eteenpäin. Minusta hinta on liian korkea. Jos pidän sitä seuraavat 10 vuotta tulen maksaneeksi yli 700 € kahdentoista vuoden suojaksesta. Olen laiskahkosti etsinyt vaihtoehtoja, mutta toistaiseksi ei ole löytynyt varteenotettavia. Ilmaisten ohjelmien käytöllä joutuu helpposti spämikierteeseen, josta ei pääse eroon kuin sähköpostiosoitetta muuttamalla. Tietysti viisas virtuaalikuluttaja ylläpitää ylimääräistä hotmail- tai gmail-osoitetta tällaisia tarkoituksia varten, mutta se on turhantuntuista vaivaa.

Tietysti meistä jokaisella on velvollisuus yrittää parantaa internetin turvallisuutta. Parhaiten ehkä tuemme sitä suojaamalla oman koneemme virusten levittämistä vastaan. Mielestäni velvollisuus on olemassa, koska käytämme internetiä ja koko WWW-verkostoa "ilmaiseksi" (tietysti maksamme hieman palvelimen käytöstä). Mutta se kannattaa: koko ihmiskunnan viisaus on vain napinpainalluksen päässä tietoa janoavien aivojemme ulottuvilta. Mikään muu aikakausi ei ole voinut sanoa samaa. Tietämättömyyttään ei voi perustella enää millään. Tosin koko ihmiskunnan tyhmyys on myös yhtä lähellä, mutta niin pitääkin olla: viisaus ei tunnu viisaudelta kuin tyhmyyden rinnalla.

Alla Dilbertin näkemys 12.4.2006 kaikkia meitä koskevasta internetin häkkeriongelmasta.

70293.jpg