2113.jpg

Yllä oleva on ehkä paras mahdollinen tämän kirjoittajan esi-isistä saatavissa oleva kuva. Kaikki ovat isiä, ja kuten tiedetään isälinjat ovat aina epävarmoja !

Jokainen on jostakin kotoisin, sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Oxfordin yliopistosta saat maksua vastaan tietää, mistä sinä olet kotoisin. Tarkemmin sanottuna mistä ajassa kaukaiset äitisi ja isäsi tulivat, missä elivät ja minne menivät.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kalevi Wiik on väittänyt, että me olemme Euroopan alkuperäisiä asukkaita. "Me" on vaikeasti määritettävä asia tässä yhteydessä. Wiik tarkoittaa sillä suomalaisten esi-isiä, suomalaisia erillisenä entiteettinä ei kai ollut ennen kuin Venäjä määritti Ruhtinaskunnalle rajoja Ruotsin vallan päättyessä.

 

Eurooppaan ei ilmeisesti ole tullut suuria kansainvaellusaaltoja ennen kuin historiallisella ajalla, jolloin hunnit, teutoonit, ruotsalaiset ja muut hourupäät riehuivat pitkin Eurooppaa tuhoten vaivalla pystyyn saatua kulttuuria. Eurooppaan lirisi hiljalleen pientä, mutta merkittävää, perheen kokoista ihmispuroa Mustanmeren molemmin puolin, ensin metsästäjä-keräilijöitä ja sitten "moderneja" kulttuureita mukanaan tietoa maanviljelystä ja uusista patriarkaalisista uskonnoista. Maahantunkeutujat olivat indoeurooppalaisia, joiden alkuperästä on vain vähän hämärää tietoa.

 

Wiik sai suomalaiset tiedemiehet, erityisesti indoeuroopikot ja saamelaisveljekset, takajaloilleen uskaltautuessaan sanomaan, että suomalaiset eivät ole tulleet tyhjästä vaan ovat olleet täällä ja metsästäneet mammutit sukupuuttoon ja suuren osan poroista ja peuroistakin. Tosin kannattajiakin on löytynyt, joita on haukuttu samaan tahtiin kuin Wiikiäkin. Kummallekin puolelle lohdutukseksi kirjattakoon tähän Eero Suvilehdon aforismi: " Mukavampaa yhdessä väärässä kuin yksin oikeassa."

 

Lyhyesti tieteestä:

 

Täsmällinen tieto supistaa katsantokannan eikä nostata intohimoja; epämääräinen tieto on vereslihalla ja siinä on tilaa mielikuvitukselle, intohimot lähtevät lentoon.