Ja samalla, kun katsastatte tuota alapuolella olevaa enkeliä (sananmukaisesti?), ehdotan, että tutustutte myös bloggariin nimeltä Pilvien keskellä. Hänellä on lentäjätuttava, joka on ilmeisesti tullut (ehkä useammalla kuin yhdellä tavalla) ja mennyt myös.

Sehän ei meille tietysti mitenkään kuulu, mutta joku voisi hänelle kertoa, mitä miehet näissä tilanteissa yleensä ajattelevat. Minä en varmuudella tiedä, enkä edes raaski kertoa, vaikka tietäisinkin.

Pilvistä tulikin mieleen noctilucent clouds (suomeksi "valaisevat yöpilvet"), joita näkyy joskus auringon laskun jälkeen Suomenkin taivaalla. Ne ovat hyvin korkealla mesosfäärissä (n. 80 km tai jopa ylempänä) leijailevia pilviä, joita aurinko valaisee alapuolelta mentyään taivaanrannan taa.

Itse olen nähnyt niitä useita kertoja Suomessa elokuun aikana, mutta niitä tietysti voi näkyä muulloinkin. Tämän Pilviprinsessan lentokorkeudet eivät ole yhtä suuria kuin näillä valaisevilla yöpilvillä, suihkumatkustajakoneet lentävät yleensä noin 10-11 km korkeuksilla. Alla Kari Tikkasen ottama kuva valaisevista yöpilvistä

41722.jpg