ill.:n kautta, joka oli puolestaan saanut idean joltakin chow-koiralta Timbuktusta, tuli mieleen tarkastaa kirjallisten tähtiensä mystillinen asento, ja tulos näkyy alla.

VESIMIES (21.1.-19.2.)

Olet huoleton hulluttelija ja erittäin boheemi. Sinut voi usein tavata kulttuurin ja taiteen kuten kirjallisuuden parista. Olet vallankumouksellinen vaikuttaja Bertolt Brechtin (10.2.) ja André Bretonin (18.2.) tapaan, ja ehdottoman suuri humanisti. Saavut usein kirjanjulkistamistilaisuuksiin iloisesti myöhässä ja oudoissa vetimissä, mutta heti uteliaan valmiina tutustumaan uusiin kulttuurivaikuttajiin. Monesti sinua pidetään jokseenkin kylähulluna, mutta se ei sinua itseäsi haittaa vähääkään. Saat helposti ystäviä ja solahdat vesimiesmäisen vaivattomasti älykköpiireihin, huolimatta siitä, että omaat erittäin huonon muistin. Kirjallisuudenopiskelijana joudutkin painimaan kauan tenttikirjojen parissa, mikä onnistuu mainiosti, sillä asut yleensä yksin. Olet vapaa maailmankansalainen etkä alennu kenenkään komenneltavaksi. Niinpä kirjallisuudentutkijanakin löydät itse omat polkunsa ja seuraat niitä uskollisesti. Lukijana pidät ennen kaikkea omaperäisistä ja mielikuvituksekkaista kirjoista sekä äärimmäisenkin kokeellisista lajeista. Ellet päädy ammatissasi kirjallisuuden pariin, tulee sinusta luultavasti kulttuurijohtaja, matemaatikko tai taivaanrannan maalari.

Vesimiehen kirjallisuutta: dada

Sukulaissieluja: E.T.A Hoffman, Lewis Carroll, Virginia Woolf, James Joyce, Charles Dickens

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ei ihme, että tulikin taivanrannan maalari, vaikka kulttuurijohtajana olisi ehkä ollut tasaisempi elämä. Taivaanrannan maalarinkin pitää löytää oma tiensä, ja siitä tulikin mieleen, että:

Jos omalla polullaan ei tapaa ketään muuta, on joko nero tai eksyksissä. Vaikeutena on päätellä kummasta ongelmasta on kysymys, ja siihen tarvitaan yleensä neroa.

Ominaisuudet ovat tietysti isovanhemmilta, joten pannaan tähän alle kuva kokonaisesta sarjasta erilaisia geeninantajia.

2113.jpg