Ovat olleet uutisissa viime aikoina. Nimittäin saitin nimi on ScienTOMogy ja URL: http://www.scientomogy.info/index.html. Scientologien lakimiehet ovat laskeutuneet kyseisen bloginpitäjän niskaan kuin mäkäräiset poronvasan karvattomiin kohtiin heinäkuisella helteellä.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Saitin tarkoitus on pitäjän omien sanojen mukaan kirjoittaa:

 

14044.jpg"…exposing Tom Cruise's moronic behavior in his relentless crusade to promote the <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />Church of Scientology…"

 

Siis nähtävästi tehdä Tom Cruisen mielipiteet scientologiasta naurunalaiseksi, tai ainakin kyseenalaistaa niiden järkevyys. Tähän ei minulla ole mitään lisättävää, kaikki uskonnollinen ylilyönti onkin kyseenalaistettava. Uskonnon maailmankuvan täytyy olla arvosteltavissa samalla lailla kuin mikä tahansa muukin inhimillinen toiminta. Koska Jumalalla ei ole selkää, ei sen taakse voi myöskään piiloutua.

 

Mieltä häiritseväksi tämän tapauksen tekee se, että scientologien organisaation WEB-saitin pitäjän kotimaassa, Uudessa-Seelannissa, on käyttänyt menettelyä, jolle on englanninkielinen nimitys cease-and-desist, ja jolla on tarkoitus pelotella heikompi, köyhempi, osapuoli tekemään vahvemman, rikkaamman, tahdon mukaan välttääkseen joutumista oikeuteen. Menettelyä käytetään jopa tapauksissa, joissa heikommalla, köyhemmällä, olisi selvästi ”oikeus puolellaan”. (OK, myönnetään, että heikolla, köyhällä, ei ole oikeus koskaan puolellaan, mutta puhuinkin tässä allegorisesti vai oliko se alluusioilla!)

 

Hyökkäyksen kohteeksi joutunut on julkaissut saitillaan riitaa koskevaa materiaalia, joka saattaa olla hyödyksi ja huviksi kaikille blogiaan muiden nälvimiseen käyttäville bloggareille (onko niitä Suomessa?).

 

Saitin etusivulla on seuraava vakava varoitus potentiaalisille lukijoille:

 

14044.jpg  YOU MUST UNDERSTAND AND AGREE TO THE FOLLOWING BEFORE CONTINUING: Obviously this website has ABSOLUTELY NO connection whatsoever with the Church of Scientology, its affiliated organizations or, needless-to-say, Tom Cruise. It is designed for commentary and criticism within the limits of Free Speech. All content should be treated as opinion and all trademarks/copyrighted material herein are owned by their respective trademark owners. The Scientology site is here. Thank you. You may continue...

 

Tapauksesta kirjoittaa myös mm. The Los Angeles Times eilisessä numerossaan otsikolla ” Mock them using another name”.

 

The Church of Scientology on ollut aikaisemminkin samanlaisessa riidassa, tällöin kirkko uhkaili WEB-palvelimen omistajaa. Sanfransiskolainen anti-scientology-aktivisti Kristi Wachter’in WEB-palvelu poisti uhattuna 600 sivua scientologiaa mollaavaa tekstiä Wachter’in saitilta www.truthaboutscientology.com. Materiaali palautettiin takaisin omalle paikalleen määräajan kuluttua, koska scientologit eivät toimittaneet asianmukaista haastetta vaatimuksensa vahvistamiseksi.

                                                                                                          

ScienTOMogyn saitilla on lajitelma Tom Cruise vidoita, joita Arvoisa Lukija voi joskus katsoa mikäli pornofilmien katselulta tai muulta vapaa-ajan vietolta jää vähänkin tilaisuutta. Lisäksi, ja mikäli Arvoisan Lukijan varpaat eivät ole saaneet liikuntaa tänään, ehdotan katsottavaksi tämän paljastavan videonpätkän, jossa Tom Cruise puhuu kauniisti uudesta rakkaudestaan, Katie Holmes’sta, joka myös on hiljattain kääntynyt scientologian puoleen hengellisissä tarpeissaan.

 

Minulla ei ole selvää kantaa tässä asiassa, ja monet Cruisen elokuvat ovat olleet täysin rinnoin nautittavaa katsottavaa, mutta toisaalta kannatan myös sananvapautta. Täytyy myöntää, että tässä tapauksessa sananvapauden rajoja on kohdeltu melko kovasti.

 

Pelkurina en itse uskaltaisi julkaista saitilla näkyvää materiaalia. Pelkurin ei pidä kuitenkaan koskaan moittia ketään rohkeudesta, ainoastaan kadehtia sitä. Joten en moiti sitä tässäkään tapauksessa.